Slijpen en polijsten van RVS buizen

Roestvaststalen (RVS) buizen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën vanwege hun eigenschappen zoals duurzaamheid, corrosiebestendigheid, hittebestendigheid en esthetiek.

Metalfinish Group is gespecialiseerd in het slijpen en polijsten van RVS buizen, zowel inwendig als uitwendig. De meest voorkomende bewerking is het slijpen van RVS met een korrelgrootte K240 en K320 maar andere korrelgroftes zijn uiteraard ook mogelijk. Ook het polijsten van de RVS buizen behoort tot de mogelijkheden.

Waarvoor zijn RVS buizen geschikt?

Roestvaststalen (RVS) buizen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën vanwege hun eigenschappen zoals duurzaamheid, corrosiebestendigheid, hittebestendigheid en esthetiek.

✔ Farmaceutische industrie
✔ Voedingsmiddelen industrie
✔ Chemische industrie
Superyacht industrie
Architectuur en design

Hoe werkt het slijpen en polijsten van RVS buizen?

Het polijsten van RVS (roestvast staal) is een proces waarbij het oppervlak van het RVS wordt geschuurd en gepolijst om het gladder, helderder en glanzender te maken met als gevolg een hogere corrosiebestendigheid en reinigbaarheid.

Het polijstproces van RVS kan variëren afhankelijk van een aantal factoren waaronder het type RVS en de gewenste glans- of bewerkingsgraad.

Welke machines worden hiervoor gebruikt?

We hebben een drietal machines voor het inwendig slijpen van buizen. Uniek is de door ons ontwikkelde machine die ons in staat stelt buizen te slijpen en te polijsten met een lengte tot 14,5 meter. Naast gangbare maten hebben wij ook expertise in afwijkende afmetingen, hierdoor zijn wij altijd flexibel en in staat om voor elk project mee te denken en te adviseren.

✔ Inwendig ronde buizen slijpen tot 14,5 meter
✔ Vanaf diameter 20mm
✔ Controle met RA meting en meetrapportage
✔ Geschikt voor voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie

Inwendig slijpen tot 14,5 m

Metalfinish group

Keuze RA waarde en meetrapportage

De RA-waarde (ruwheidsgraad of ruwheidswaarde) is een maat voor de gladheid of ruwheid van het oppervlak van RVS. Bij het slijpen van RVS wordt de RA-waarde gebruikt om de kwaliteit van het oppervlak te meten.

Afhankelijk van welk doel en voor welke industrie de RVS buizen worden gebruikt zijn er vaak kwaliteitseisen voor de RA-waarde in verband met de reinigbaarheid. Hoe lager de RA-waarde, hoe gladder het oppervlak en hoe hoger de kwaliteit van het slijpproces.

Door middel van metingen zowel aan de binnen- als buitenkant op verschillende punten wordt de kwaliteit gecheckt en gewaarborgd.

  Waarom kiezen voor de Metalfinishgroup?

  ✔ Kwaliteit en capaciteit
  Bij spoedopdrachten is flexibiliteit één van onze kernwaarden en wij zijn trots op onze kwaliteit en capaciteit. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om de klus tijdig af te ronden en daarom draait onze slijperij 24/7 indien nodig. Bovendien beschikken wij over een groot aantal machines, waardoor wij snel kunnen schakelen en altijd een oplossing hebben voor iedere klus. Onze machines kunnen bijvoorbeeld meerdere buizen tegelijk slijpen, wat ons in staat stelt om efficiënt te werken en snel van dienst te zijn.

  Alles in-house
  De Metalfinishgroup heeft meerdere specialisaties in-house, van het slijpen van buizen tot het bewerken van platen en andere materialen. Dit stelt ons in staat om altijd mee te denken in oplossingen voor een project en hoogwaardige producten en diensten te leveren.

  ✔ Verpakken
  Als het gaat om verpakken, doen wij er alles aan om de buizen zo goed mogelijk te beschermen tijdens transport. Alle buizen worden bij ons per stuk verpakt met hoes- of buisfolie. Het is ook mogelijk om buizen te vervoeren met fiber laser folie om beschadigingen te voorkomen. Wij bundelen op basis van afmeting of andere verzoeken, zodat alles veilig en efficiënt getransporteerd kan worden.

  24/7 service

  Metalfinish group
   0meter aan buizen die we jaarlijks bewerken
   0m² aan vloeroppervlakte buissijperij