HERSTELLEN VAN RVS

De Metalfinish Group herstelt op locatie (wereldwijd) ontstane onzuiverheden in roestvaststalen oppervlakten met het oog op uiterlijk en functionaliteit.

Wij herstellen o.a.:

  • Organische verontreinigingen, die de vorming van de passieve laag (een beschermende chroomoxidelaag) verhinderen
  • Contactcorrosie door ingedrukte ijzerdeeltjes, oliën of agressieve schoonmaakmiddelen
  • Krassen en beschadigingen
  • Vlekken of strepen (etsing)
  • Roestdeeltjes die extern worden aangevoerd (vliegroest)


Wereldwijde service

Metalfinish group

Corrosie problemen

Metalfinish group

ONTSTAAN VAN CORROSIE

Roestvast staal moet kunnen ademen om zijn passieve chroomoxidehuid in goede conditie te houden. Dat betekent dat bepaalde vuilafzettingen die aanwezig zijn op het oppervlak, grondig verwijderd moeten worden.
Zuurstof, afkomstig uit de lucht, zorgt ervoor dat de oxidehuid in goede conditie blijft. De zuurstofmoleculen zijn echter qua volume vele malen groter dan de chloriden waardoor er onder de vuilafzetting verhoudingsgewijs te weinig zuurstof kan komen om voor voldoende passiviteit te zorgen. Chloriden kunnen dankzij hun geringe omvang daar wel komen waardoor het materiaal wordt aangetast en dat noemt men ‘under deposit attack’ of ‘under deposit corrosion’. De corrosieproducten die ontstaan, hebben meer ruimte nodig waardoor deze gaan uitbloeden. Op deze wijze zal er op het oppervlak vliegroest ontstaan.
Bron: Ko Buijs - alurvs.nl

24/7 service

Metalfinish group

BEFORE

AFTER

PROTECT BEHANDELING

Het verwijderen van corrosie verzorgen wij wereldwijd op locatie. Op de before & after beelden ziet u een voorbeeld van het verwijderen van vliegroest op een superyacht in Antibes, Frankrijk. Wij gebruiken hiervoor nieuwe technologiën waaronder onze protect behandeling. Deze behandeling geeft roestvast stalen oppervlakken een superieure corrosiebestendigheid welke niet door andere processen kan worden bereikt. Deze applicatie kan op nieuwe oppervlakken worden uitgevoerd maar ook voor onderhoud en herstel van gecorrodeerde oppervlakken. Verontreinigde zones worden altijd aan een nabehandeling onderworpen zodat de corrosie weerstand geheel hersteld kan worden.

ANDERE MATERIALEN

Tot noch toe spreken we over het oplossen van corrosieproblemen van roestvast staal. Echter, we verzorgen ook onderhoud en herstelwerkzaamheden op andere non-ferro materialen als aluminium, duplex, messing, etcetera. Onderstaande afbeeldingen geven een project weer welke uitgevoerd is voor veilinghuis AAG te Amsterdam. Hier hebben we de gecorrodeerde messing deurpanelen en detail elementen hersteld in oude staat (hoogglans gepolijst messing).

Vele mogelijkheden

Metalfinish group
Metalfinish group