WAT IS NATSTRALEN? VIWATEQ

H2Ofinish is een natstraal techniek die roestvaststaal en aluminium een lage en reproduceerbare SRI-waarde geeft van minder dan 0,010. Dit betekent minimale vuilaanhechting en optimale reinigbaarheid.
H2Ofinish voldoet aan alle vereisten voor een sanitaire en hygiënische verwerking voor de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. Producten welke zijn genatstraald, zijn bestand tegen de intensieve en agresieve dagelijkse reiniging en desinfectie binnen de farmacie, voedingsmiddelen- en drankindustrie. Deze techniek kan echter ook worden gebruikt voor andere doeleinden als architectonische en kunstobjecten, zwembaden en de medische industrie. In dit proces worden geen schadelijke chemische stoffen gebruikt en het water waarmee we stralen wordt ter plaatse door onze filtersystemen gerecycled.

MINIMALE VUIL-
AANHECHTING

Metalfinish group

H2Ofinish
SRI < 0,010

Meer informatie
Metalfinish group

VOORDELEN VAN RVS NATSTRALEN

H2Ofinish garandeert een SRI <0.010 en een uitstekende corrosieweerbaarheid. Het natstralen is uiterst effectief voor objecten in omgevingen waar hygiëne en reinigbaarheid topprioriteit zijn.


H2Ofinish zorgt voor:
Een verhoogde corrosieweerstand
Minimale vuilaanhechting – SRI-waarde onder 0,010
Een homogeen oppervlak – Visueel aspect: zijdeglans
Optimale reinigbaarheid – Bestand tegen dagelijkse reiniging en desinfectie
Milieuvriendelijk – Geen gebruik van chemicaliën

HET BELANG VAN DE SRI WAARDE

De SRI-waarde (Soil Retention Index) na waterstralen lijkt de beste keuze te zijn in vergelijking met alle andere oppervlaktebehandelingen en bewerkingen. Dit betreft de waarde van de hoeveelheid onzuiverheden die achterblijven op een oppervlak nadat een reiniging heeft plaatsgevonden. Dit is waarom deze oppervlaktebehandeling zeer geschikt is voor de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie.

BACTERIOLOGISCHE BESMETTINGEN VOORKOMEN

Het is van belang dat een oppervlak glad is maar ook weer niet te glad want bij ruwheden onder de Ra = 0,2 μm kunnen juist versneld bacteriologische besmettingen ontstaan omdat de adhesiekrachten tussen het oppervlak en bacteriën groter zijn.geworden. Met andere woorden, de regel ‘hoe gladder het oppervlak, hoe beter de reinigbaarheid’ blijkt in de praktijk niet altijd juist te zijn voor wat betreft bacteriën en micro-organismen. Bij een te glad oppervlak zijn bacteriën moeilijk te verwijderen door onderdruk en adhesie

NATSTRALEN VS. DROOGSTRALEN

Het natstralen is een veel milder straalproces dan droog stralen. Bij droog stralen, bijvoorbeeld bij glasparelstralen, wordt door de inslag van het straalmiddel het oppervlak opengebroken. Het onderdeel is dan wel schoon, maar vanwege de ontstane open structuur wordt het ook gevoelig voor krassen, corrosie en vuilaanhechting. Dit is het grote verschil met natstralen: hierbij wordt fijner straalmiddel gebruikt, en de inslag mooi verdeeld door de dempende werking van het water, wat een veel gelijkmatigere en meer gesloten afwerking geeft, een animatie hiervan is te zien op onderstaande drie afbeeldingen.

Droog korund

Glasparelen

Natstralen

Metalfinish group

NATSTRALEN: EEN MILIEUVRIENDELIJK PROCES

H2Ofinish is een milieuvriendelijk proces waarbij het water met additief een gesuspendeerd medium vormt dat onder druk op het oppervlak wordt gesproeid. Dit resulteert in een aantrekkelijke satijnen glansafwerking en zorgt ook voor een zekere drukopbouw op het oppervlak; ook bekend als “peenen”. Het natstralen geeft een betere oppervlaktestructuur en een lagere SRI-waarde dan parelstralen, omdat met dit laatste proces het additieve restant aan de oppervlakte blijft. Bij natstralen wordt dit voorkomen door de waterstroom. We werken met het PureFinish-proces dat zich richt op het hergebruiken van het water en (milieuvriendelijke) additieven na filtering ervan. De hoeveelheid en de verhouding van additieven kunnen op elk moment tijdens het proces worden aangepast of kunnen worden ingesteld wanneer speciale vereisten nodig zijn.

Geen gebruik van chemicaliën

Stel een vraag
Metalfinish group

Projecten