RVS PLATEN SLIJPEN: SIZE DOES(N'T) MATTER

Onze plaatwerkslijperij is een van de grootste in Europa. Dit stelt ons in staat alle platen te bewerken in overeenstemming met uw vereisten, ongeacht afmetingen en dikte. De slijperij bestaat uit:

Twee langband machines
Afmetingen plaatwerk tot breedte 9.000 mm, lengte en dikte onbeperkt Drie breedband machines
Afmetingen plaatwerk tot 14.000 x 2.000 mm, dikte onbeperkt
Een polijstmachine
Afmetingen plaat tot 2.000 x 9000 mm, dikte onbeperkt

ALLES NAAR WENS

Onze machines creëren een mooi en gelijkmatig slijpprofiel met de vereiste ruwheidswaarde (tot Ra 0,1). We slijpen en polijsten alle non-ferro materialen als het gaat om platen. Zowel standaardformaten als plaatwerk op maat.

  ✔ Elke gewenste korrelgrofte
  ✔ Elke gewenste ruwheidswaarde
  ✔ Warm- en koudgewalste RVS platen
  ✔ Diverse materiaalsoorten: RVS, Aluminium, Titaan, Duplex, etc.
  ✔ Zorgvuldig verpakt met enkel of dubbelzijdig folie naar keus
  ✔ Grote capaciteit voor snelle verwerking van kleine en grote volumes

Ons machinepark

Onze plaatwerkslijperij is een van de grootste in Europa. Na de komst van onze nieuwe Peitzmeier slijpmachine met een breedte van 10 meter (en geen maximum wanneer het gaat om de dikte), is omvang geen issue meer. Totale oppervlakte van de slijperij bestaat uit 1650m² aan vloeroppervlak. We hebben voor iedere finish de juiste oplossing.

Size is not an issue

PLATEN SLIJPEN OP KORRELGROOTTE

Naast het gangbare K240 of K320 geslepen heeft men de keuze uit veel korrelgroottes, van grof naar fijn. Zoals bij iedere bewerking is dit enkel- en dubbelzijdig mogelijk, platen worden voorzien van laser- of fiber folie voor verdere verwerking.

PLATEN SLIJPEN OP RUWHEIDSWAARDEN

In veel industrieën werkt men met ruwheidswaarden (Ra, Rz, Rt, denk hierbij aan de tank- en apparatenbouw. We zijn flexibel wanneer het aankomt op levertijden en materiaalkeuze.)

PLATEN POLIJSTEN

Het polijsten van platen tot aan mirror 8 kwaliteit is eveneens een mogelijkheid, indien nodig leveren wij de platen dubbelzijdig gefolied. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze specifieke afwerking.

  0ton aan RVS platen die
  we jaarlijks bewerken
  0m² aan vloeroppervlakte plaatslijperij
  0m² aan laserfolie jaarlijks verwerkt

  Platen ontfoliën

  Het ontfoliën of omfoliën van platen is een behoorlijk arbeidsintensief proces. Wij hebben in-house een machine ontwikkeld waarmee wij inmiddels aan de lopende band 2080 ton platen ontfoliën per jaar.

  Iedere klant heeft andere redenen en wensen waardoor ze bij ons komen om de platen te ontfoliën. Nadat de platen bij ons zijn ontfolied worden ze geslepen naar de gewenste ruwheid of korrelgrofte (tot hoogglans mogelijk) waarna de platen weer worden voorzien van de juiste folie.

  Extra service

  Lees meer
  Metalfinish group