BUIZEN SLIJPEN

Dankzij 30 jaar ervaring kunnen wij buizen in- en uitwendig bewerken op elke gewenste ruwheid, eventueel met meetrapportage. Uniek is de bij Metalfinish in eigen beheer ontwikkelde buizenslijpmachine waarmee wij buizen inwendig tot een lengte van 14,5 meter op elke gewenste ruwheid kunnen slijpen en polijsten. Deze lengtes kunnen worden voorzien van een meetrapportage.

ALLES NAAR WENS

We kunnen buizen polijsten met elke gewenste korrelgrofte. Onze machines creëren een mooi en gelijkmatig slijpprofiel met de vereiste ruwheidswaarde (tot Ra 0,1). We slijpen en polijsten alle non-ferro materialen. Zowel standaardformaten als buizen op maat. Producten worden altijd zorgvuldig verpakt.

24/7 service

Metalfinish group

Machinepark

Ons uitgebreide machinepark zorgt er voor dat we flexibel kunnen zijn qua afmetingen en levertijden, en bestaat uit:

 • Drie slijpmachines voor het uitwendig slijpen van buizen
  Afmetingen buizen tot 12 meter, diameter onbeperkt
 • Drie slijpmachines voor het inwendig slijpen van buizen
  Afmetingen buizen tot 6 meter met een minimale diameter van 20 mm.
  Afmetingen buizen tot 14,5 meter met een minimale diameter van 100 mm.
 • Een polijstmachine
  Afmetingen buizen tot 12 meter, diameter onbeperkt

Buizen inwendig slijpen

We hebben een drietal machines voor het inwendig slijpen van buizen. Uniek is de door ons ontwikkelde machine welke ons in staat stelt buizen te slijpen en te polijsten met een lengte tot 14,5 meter (inclusief meetrapporten).

Inwendig tot 14,5 m

Metalfinish group
  0meter aan buizen die we jaarlijks bewerken
  0m² aan vloeroppervlakte buissijperij

  SNEL SCHAKELEN

  Eén van onze kernwaarden bij spoedopdrachten is flexibiliteit. Indien nodig draait onze slijperij 24/7 om de klus tijdig af te ronden. Daarnaast kunnen we snel schakelen door de hoeveelheid machines, onze honemachine (inwendig slijpen van buizen) slijpt bijvoorbeeld drie buizen tegelijk.

  VERPAKKEN

  Alle buizen worden bij ons per stuk verpakt met buisfolie. Het is ook mogelijk om de buizen af te leveren met fiber laserfolie met het oog op transport en het voorkomen van beschadigingen. We bundelen op basis van afmeting of andere verzoeken van de klant