SIZE DOES(N'T) MATTER

Onze plaatwerkslijperij is een van de grootste in Europa. Dit stelt ons in staat alle platen te bewerken in overeenstemming met uw vereisten, ongeacht afmetingen en dikte. De slijperij bestaat uit:

 • Twee langband machines
  Afmetingen plaatwerk tot breedte 9.000 mm, lengte en dikte onbeperkt
 • Drie breedband machines
  Afmetingen plaatwerk tot 14.000 x 2.000 mm, dikte onbeperkt
 • Een polijstmachine
  Afmetingen plaat tot 2.000 x 9000 mm, dikte onbeperkt

ALLES NAAR WENS

We kunnen platen slijpen met elke gewenste korrelgrofte. Onze machines creëren een mooi en gelijkmatig slijpprofiel met de vereiste ruwheidswaarde (tot Ra 0,1). We slijpen en polijsten alle non-ferro materialen als het gaat om platen. Zowel standaardformaten als plaatwerk op maat. Ook warmgewalste platen kunnen worden bewerkt zonder restrictie in maximale lengte of dikte. Producten worden altijd zorgvuldig verpakt. De platen worden standaard voorzien van laserfolie, enkelzijdig of dubbelzijdig, mocht u andere wensen hebben is dit geen enkel probleem.

Machinepark

Onze plaatwerkslijperij is een van de grootste in Europa. Na de komst van onze nieuwe Peitzmeier slijpmachine met een breedte van 10 meter (en geen maximum wanneer het gaat om de dikte), is omvang geen issue meer. Totale oppervlakte van de slijperij bestaat uit 1650m² aan vloeroppervlak.

Size is not an issue

Metalfinish group

FLEXIBILITEIT

Eén van onze kernwaarden bij spoedopdrachten is flexibiliteit. Indien nodig draait onze slijperij 24/7 om de klus tijdig af te ronden.

POLIJSTEN

Het polijsten van platen tot aan mirror 8 kwaliteit is eveneens een mogelijkheid, indien nodig leveren wij de platen dubbelzijdig gefolied. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze specifieke afwerking.

  0ton aan platen die
  we jaarlijks bewerken
  0m² aan vloeroppervlakte plaatslijperij
  0m² aan laserfolie jaarlijks verwerkt

  Platen ontfoliën

  Het ontfoliën of omfoliën van platen is een behoorlijk arbeidsintensief proces. Wij hebben in-house een machine ontwikkeld waarmee wij inmiddels aan de lopende band 2080 ton platen ontfoliën per jaar.

  Iedere klant heeft andere redenen en wensen waardoor ze bij ons komen om de platen te ontfoliën. Nadat de platen bij ons zijn ontfolied worden ze geslepen naar de gewenste ruwheid of korrelgrofte (tot hoogglans mogelijk) waarna de platen weer worden voorzien van de juiste folie.

  Extra service

  Lees meer
  Metalfinish group