OVER HET PROJECT

"Bezoekers van het St. Pancras station in Londen worden welkom geheten door een monumentaal aluminium object gemaakt door de ontwerper Ron Arad, het tweede openbare kunstwerk gedurende een vierjarig samenwerkingsverband tussen de heer Arad en St Pancras International Railway Station.

Het project werd uitgevoerd in opdracht van CIG Architecture en maakt onderdeel uit van het kunst initiatief Terrace Wires. Dit initiatief biedt 48 miljoen reizigers per jaar een kans om het laatste op het gebied van contemporary art te beleven. Ieder half jaar wordt er een ander object geplaatst.

Een Eurofinish project

Hypnotiserend

HET DESIGN

Opgehangen aan het Barlow Shed dak met behulp van kabels bestaat het werk uit een 18 meter gedraaid blad van aluminium welke langzaam circuleert om een optische illusie te creëren. "De rotatie en de horizontale beweging wisselen elkaar af in de waarneming van de kijkers, omdat de afmetingen van het object afwisselend zijn en het hypnotiserende effect daardoor groter, hopelijk tot genoegdoening van het publiek in St Pancras."(Ron Arad, bron: Royal Academy)

AFMETINGEN

Lengte 18m

MATERIAAL

Aluminium

BEWERKING

Hoogglans gepolijst

LOCATIE

Londen

1250 hours
of grinding

Metalfinish group

Impressed?

Contact
Metalfinish group